Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση Τύπου για την αποψινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου -

Να διεκδικήσουμε την Αμμόχωστο!


Η αποψινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης πόλης μας στην Δερύνεια, επανασυνδέει τη μνήμη με την πραγματικότητα και τον πόθο της επιστροφής με την ανάγκη για αγώνα προς επιστροφή. Οι δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας όσο αφορά την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και οι αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθούνται καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για αγώνα. Επιπλέον οι νέες οικονομικές πραγματικότητες και αναδιαμορφώσεις έχουν ως σκοπό να πλήξουν ακόμα περισσότερο τον διακαή πόθο του πρόσφυγα για επιστροφή και απελευθέρωση.

Ελπίζω και πιστεύω πως όλοι οι Αμμοχωστιανοί θα λάβουν μέρος και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια όπως και κάθε Ελληνοκύπριος πολίτης που πιστεύει στην ανάγκη και στο ιδανικό απελευθέρωσης της κατεχόμενης πατρίδας μας.

Η πάγια θέση μου είναι πως πρέπει να διεκδικήσουμε την Αμμόχωστο με βάση το 550 ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς όρους και χωρίς οποιεσδήποτε άλλες παραχωρήσεις ή ανταλλαγές. Θα πρέπει να στηρίξουμε το αίτημα μας αυτό και να καταστήσουμε σαφές προς την Τουρκία πως θα πρέπει να σεβαστεί και να εφαρμόσει άμεσα το ψήφισμα.


Νίκος Κουτσού,

Βουλευτής Αμμοχώστου –
Αναπληρωτής Πρόεδρος
Ευρωπαϊκού Κόμματος