Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Απάντηση Νίκου Κουτσού για τα θέματα της Ιστορίας

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου και μέλος της Επιτροπής Παιδείας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού, εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Σχετικά με την αντίδραση ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ, για την δήλωσή μου στο πρόγραμμα του ΡΙΚ «Το Συζητάμε» την περασμένη Δευτέρα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι την δήλωση για συνεννόηση με τα κόμματα όσο αφορά το άτομο που θα οριστεί Συντονιστής της Επιτροπής για το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Μαθήματος της Ιστορίας, την έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, πράγμα που σίγουρα διαπίστωσαν όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπή.

Είχα από την ίδια στιγμή δηλώσει ότι, τέτοια συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν είχε γίνει και ούτε επομένως δώσαμε την συγκατάθεσή μας, ούτε και γνωρίζαμε ποιος θα είναι ο Επικεφαλής ο οποίος κατά την ίδια δήλωση του Υπουργού, θα είναι ο πλέον διακεκριμένος ιστορικός που υπάρχει στον ελληνικό χώρο.

Κάλεσα ευθαρσώς, τόσο τον Υπουργό, όσο και τους εκπροσώπους ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ, να διαψεύσουν ή να επαληθεύσουν την δήλωση του Υπουργού την ίδια στιγμή στην τηλεόραση και ουδείς το έπραξε. Ας μην λοιπόν διαρυγνήουν τα ιμάτιά τους του ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και έντιμα απέναντι στους πολίτες.

Ο δε Υπουργός Παιδείας, οφείλει με ήθος και εντιμότητα, να επαναλάβει την δήλωσή του.

Κατάγγειλα και καταγγέλλω, ότι υπάρχει ένα στημένο παιχνίδι των ηγεσιών ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ, όχι μόνο στο Κυπριακό αλλά και σε άλλα θέματα όπως της Παιδείας και οι φραστικές κοκορομαχίες μεταξύ τους, δεν αλλοιώνουν τις πραγματικότητες.

Γραμματεία Επικοινωνίας /
Κοινοβουλευτικό Γραφείο

1 σχόλιο:

Foititis είπε...

Peite tous ta, kurie Bouleuta, kai mi fovaste! O kosmos para to pleuron sas!