Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010


Λόγω των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών περί διάστασης απόψεων στο Ευρωπαϊκό Κόμμα, νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ και δημόσια για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα.

Η πάγια ιδεολογική μου θέση ήταν και παραμένει η ίδια: Δεν αποδέχομαι την διζωνική ούτε ως έννοια, ούτε ως περιεχόμενο. Άλλωστε η διζωνική ως έννοια ερμηνεύει και το καθαυτό περιεχόμενο της το οποίο δεν εξασφαλίζει το μέγιστο αγαθό που είναι η ασφάλεια και η ενότητα μιας ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Η λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας αντιβαίνει στις ίδιες της ευρωπαϊκές αρχές. Η Κύπρος δεν προσφέρεται σε λογικές του τύπου «έδαφος αντί ειρήνη» ή «συνταγματικές παραχωρήσεις» έναντι «επιστροφής εδάφους». Άρα θα πρέπει να απομακρυνθούμε από τον στόχο της διζωνικής ως βάση επίλυσης του Κυπριακού και να τοποθετήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος: Οι οποιεσδήποτε διαφωνίες υπάρχουν είναι διαφωνίες αρχών και όχι διαφωνίες προσώπων. Οι συναινετικές διεργασίες που ακολουθήσαμε συλλογικά στην εκλογή αξιωματούχων του Κόμματος δεν συνεπάγονται και εν λευκώ διαχείριση στην λήψη των αποφάσεων, είτε αυτές αφορούν στο Κυπριακό είτε στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά την δική μου συμμετοχή στην παραπέρα πορεία του Κόμματος, περιλαμβανομένης της υποψηφιότητάς μου στις προσεχής Βουλευτικές εκλογές, θέλω να τονίσω ότι: αυτή θα πραγματοποιηθεί υπό τον όρο της αποδοχής μου από τα στελέχη και μέλη του Ευρωπαϊκού Κόμματος και από κανέναν άλλο.

Τέλος, δεν θα επιτρέψω σε καμιά περίπτωση την θυματοποίηση στελεχών - είτε αυτά προέρχονται από τους Νέους Ορίζοντες είτε από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Στόχος μου παραμένει η ενότητα του Κόμματος και η συλλογική αναχαίτιση των δυσκολιών που μας έρχονται.

Νίκος Κουτσού -
Αναπληρωτής Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: