Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Νίκου Κουτσού - Σήμερα, Τρίτη 19 Οκτ.

"Την περασμένη Κυριακή απορρίψαμε συλλογικά την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία τόσο ως έννοια όσο και ως ερμηνεία."

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010


Το Ευρωπαϊκό Κόμμα επιβεβαίωσε στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψή του την περασμένη Κυριακή τον σεβασμό του στην περιφρούρηση της ιδρυτικής διακήρυξης του Κόμματος η οποία προτείνει την ευρωπαϊκή λύση και όχι την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία αντιβαίνει τις ίδιες τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές. Την περασμένη Κυριακή απορρίψαμε συλλογικά την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία τόσο ως έννοια όσο και ως ερμηνεία. Αν το πολιτειακό σύστημα της Κύπρου θα βασισθεί σε Σύνταγμα που θα καταγράφει και θα ενσωματώνει τις εξωτερικές στρατηγικές και στρατιωτικές ισορροπίες στο εσωτερικό, τότε θα τις νομιμοποιήσει και θα τις μετατρέψει σε καθοριστικούς πυλώνες της κοινωνικής και πολιτικής εξέλιξης της κοινωνίας.

Για την ενότητα, εάν πραγματικά τη θέλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν έχει παρά να ακολουθήσει αυτό που του υπέδειξε η πλειοψηφία του κυπριακού λαού και η ΕΕ. Να αποτελέσει δηλαδή στόχο μας η ευρωπαϊκή λύση. Όσον αφορά τις προχθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί «ψευδοπατριωτικών κορόνων», περί «πραξικοπήματος και ΕΟΚΑ Β», αυτές αποτελούν συνέχεια της αυτομαστίγωσης μας και των δηλώσεων του Προέδρου Χριστόφια στα Ηνωμένα Έθνη για την «εισβολή των μητέρων πατρίδων στην Κύπρο». Εάν έχουν τη βούληση μπορούν να συλλάβουν και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους πραξικοπηματίες και όχι να ανασκαλίζουν την ιστορία με ανακρίβειες.

Ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος καλώ τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να δώσουν βροντερό παρών στον επερχόμενο και καθοριστικό προεκλογικό αγώνα. Θα πρέπει να αντιληφθούμε πλέον ότι ένας σωστός πολίτης δεν μπορεί από τη μια να ψηφίζει σε ποσοστό 76% κατά του σχεδίου Ανάν και από την άλλη να ακολουθεί τον διπολισμό εκείνο που στήριξε αυτό το σχέδιο. Στόχος θα πρέπει να παραμείνει η αύξηση των ποσοστών του Ευρωπαϊκού Κόμματος διότι αύξηση ποσοστών σημαίνει αύξηση της επιρροής των ιδεών και των αρχών που πρεσβεύει το Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: