Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέπεια στην ασυνέπεια

Στην πρόσφατη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής του μνημονίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ηνωμένου Βασιλείου και των προοπτικών ανοίγματος νέων Πρεσβειών, παρόλο που δεν είμαι μέλος, παρευρέθηκα.

Στην εισήγηση άλλων συναδέλφων να γίνει κλειστή η συνεδρίαση, διαφώνησα, γνωρίζοντας ότι οι κλειστές συνεδρίες βοηθούν όσους θέλουν να παραπληροφορήσουν με διαρροές να το κάνουν εύκολα και χωρίς συνέπειες.

Σεβάστηκα την απόφαση της πλειοψηφίας, αλλά επιβεβαιώθηκα πλήρως με το σχόλιο της κυρίας Γκιούρωφ (Χαραυγή 10 Οκτωβρίου 2008), όπου προσπαθεί να με παρουσιάσει ότι αντέδρασα με την προοπτική ανοίγματος Πρεσβείας μας στην Κούβα διότι «φοβήθηκα την μήνι των Αμερικάνων».

Διερωτάται η κυρία Γκιούρωφ, αφού το παίζουμε αντιαμερικάνοι και αντιιμπεριαλιστές, γιατί φοβούμαστε μήπως κακοφανίσουμε τους Αμερικάνους.

Αφού δέχθηκα να συμμετάσχω σε κλειστή συνεδρίαση, δεσμεύομαι να μην πω πράγματα που λέχθηκαν και που πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας, απλώς και μόνο να απαντήσω στην κυρία Γκιούρωφ.

Θα πω όμως την ερώτηση που υπέβαλα στον Υπουργό Εξωτερικών για να μην αφεθεί η πικρόχολη και παραπλανητική διαρροή της κυρία Γκιούρωφ να επικρατήσει και να παρουσιαστεί ως πραγματικότητα.

Ρώτησα λοιπόν τον Υπουργό εάν το Υπουργείο Εξωτερικών έχει συζητήσει με την ομογένεια στην Αμερική αυτό το ενδεχόμενο και ποιες οι απόψεις της ομογένειας στο πιθανό άνοιγμα Πρεσβείας στην Κούβα από Πολιτικούς και Πολιτικές Δυνάμεις στην Αμερική που είναι φιλικές και υποστηρίζουν τα δίκαια μας, αλλά είναι, για διάφορους λόγους ενάντια του καθεστώτος της Κούβας.

Δεν θα προχωρήσω στο τι απάντησε ο κ. Υπουργός. Ο πληροφοριοδότης της κυρίας Γκιούρωφ ας την ενημερώσει
.
Ούτε για μήνι των Αμερικάνων μίλησα, ούτε να φοβηθούμε τους Αμερικάνους ζήτησα. Άλλοι «γλείφουν» τους Αγγλοαμερικάνους.

Όσο για το ευρύτερο θέμα της συνέπειας, η κυρία Γκιούρωφ και η Χαραυγή, ας παύσουν να προκαλούν όταν οι ίδιοι δεν είχαν την πολιτική εντιμότητα και θάρρος όταν, αφού με προκάλεσαν να πω ποιες είναι οι ασυνέπειες του Προέδρου Χριστόφια και που παραβιάζει το Προεκλογικό του Πρόγραμμα, αρνήθηκαν στην συνέχεια να δημοσιεύσουν την απάντηση μου που ευτυχώς δημοσιεύθηκε σε άλλη εφημερίδα και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 27 Σεπτεμβρίου 2008.

Αν είναι συνεπής η κ. Γκιούρωφ ας δημοσιεύσει και την παρούσα στη στήλη που δημοσίευσε την «διαρροή». Και κάτι άλλο. Φαντάζεσθε τι θα μου έλεγαν αν έκανα εγώ τη διαρροή όσων συζητήθηκαν


στην κλειστή συνεδρία; Επομένως, Χαραυγή και Γκιούρωφ, πρέπει να μας πουν: Δέχονται τις διαρροές και τις προβάλλουν ή τις απορρίπτουν και δεν τις δημοσιεύουν; Η πρακτική τους μας λέει ότι όποτε τις θεωρούν ότι εξυπηρετούν τους στόχους τους και ιδίως όταν θεωρούν ότι πλήττουν πολιτικούς τους αντιπάλους είναι καλοδεχούμενες. Όταν δεν τους συμφέρουν, τις θεωρούν απαράδεκτες. Αυτοί που προσπαθούν να μας διδάξουν «συνέπεια». Η ασυνέπεια τους είναι και διαχρονική και τρόπος ζωής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι αγγλικές βάσεις έχουν υπερπρονόμια και ελέγχουν το΄κυπριακό κράτος σημένει ότι είμαστε υποτελείς. α)Το πόσο στρατό κατεβάζει ανεξέλεκτα το τι είδους οπλισμού διαθέτουν. β)Η υποχρεοτική υποτέλεια της Ε.Φ. στους άγγλους για το θέμα ραντάρ, ΄τύπου ελικοπτέρων και ακόμα ασκήσεις της Ε.Φ. δίπλα στις αγγλικές βάσεις. γ) Ο ρόλος των αγγλικών δικαστηρείων που δικάζουν εκτός από στρατιωτικές υποθέσεις ασχολούνται με τους αυτόχθονες κατοίκους σε όλο το μεγαλείο τους. δ) Πότε θα σταματήσουν αυτές οι συμφωνείες;... δεν είναι ραγιασμός εκ μέρους μας;

G. είπε...

το πολιτικό ημερολόγιο σας αποδεικνύεται δυστυχώς περισσότερο "πολιτικό" και λιγότερο "ημερολόγιο"...