Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΕΝΙΑΙΟ Vs ΔΙΖΩΝΙΚΗ

(Η άποψή μου αυτή δημοσιεύθηκε ήδη στο τύπο)

Tο επιτελείο του Δ. Χριστόφια έχει αναγάγει την ονοματολογία της λύσης σε πανάκεια, δόγμα, μέτρο σύγκρισης του πατριωτισμού, κριτήριο της επιθυμίας για λύση, επιδίωξη δημιουργίας δεύτερου Ελληνικού Κράτους στη Μεσόγειο, το οποίο θα φιλοξενεί από μεγάλη ευσπλαχνία τους Τουρκοκυπρίους και αρκετές άλλες παραδοξότητες και διατυπώσεις που καμιά σχέση έχουν με την ιστορική εξέλιξη του πολιτειακού καθεστώτος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πριν το 1974 η λύση Ομοσπονδίας εθεωρείτο καταστροφική και απερρίπτετο από όλους. Όταν για πρώτη φορά προτάθηκε από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της τότε Σοβιετικής Ένωσης δημιούργησε κρίση στις σχέσεις Λευκωσίας – Μόσχας, με το Μακάριο να αντιδρά έντονα και το ΑΚΕΛ να συντάσσεται με τον Μακάριο και να παρεμβαίνει πυροσβεστικά προς την κατεύθυνση της Μόσχας. Επίσης όταν ο τότε Πρωθυπουργός της Τουρκίας, μετέπειτα και του Αττίλα Ετσεβίτ, πρότεινε την πρόταση ως λύση, απορρίφθηκε και πάλι από τον Μακάριο.
Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1974
Πριν ακόμα επιστρέψει ο Μακάριος στην Κύπρο υπήρξαν δύο συγκεκριμένες και καθοριστικές εξελίξεις:
1ον Η ομιλία Γλαύκου Κληρίδη (ΑΡΓΩ 9/11/1974) όπου διακήρυξε ότι μόνη ρεαλιστική λύση ήταν η Ομοσπονδία σε γεωγραφική βάση.
2ον Η απόφαση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ που ενέκρινε έγγραφο και όρισε αντιπροσωπεία για να επισκεφθεί τον Μακάριο στο Λονδίνο και να του το επιδώσει.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ton efrem ti ton exete ?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε κουτσού σας μιλά ένας ακομμάτιστος αυτόνομος άνθρωπος

Αν και διαφωνώ σε αρκετά σημεία με την παράταξη σας, σας αναγνωρίζω τό πατριωτικό σας ένστικτο και τον βαρετό ρόλο που αναλάβατε . αυτόν του τρελλού που τολμά να τα βάλει με το καθεστώς χριστόφια.

Η Λάσπη είναι μέρος της προπαγάνδας και τις επίθεσης που εξαπολύουν για να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον απο τις απόψεις/

Καιρός είναι να δημιουργηθεί μια πανελλήνια πλατφόρμα και να γίνει πιο καυστική και εκδηλωτική γιατί αυτή την φορά δεν υπάρχει αυτός που θα παροτρύνει το λαό.. αντιθέτος η γενική αποσιωποίηση των πάντων και οι αηδιαστικές πρακτικές των μεν και τον δε ... είναι στα πλαίσια της γενικής αποβλάκωσης για να επιτευχθεί αυτό που απεχθανόμαστε

Λοιπόν κάντε την αυτοκριτική σας και εσείς και συνεχίστε τον αγώνα

Ένας κατά αυτούς σοβινιστής εθνικιστής.. με άλλα λόγια αντιομοσπονδιακός μη πωλητή; των αρχών και των αξιών που τον διακατέχουν

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κουτσού σας χαιρετώ,
σας παραπέμπω και σε σχετική δημοσίευση μου για τις καταβολές της ΔΔΟ: http://pp207cs.blogspot.com/2008/10/blog-post_30.html και σήμερα το απόγευμα προς βράδυ θα ανεβάσω ένα video που δείχνει τον ίδιο τον Μακάριο να απορρίπτει την ΔΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

To epiteleio Xristofia, to exei ekleksei o laos, kai sygkekrimena to 54%. Afto fysika den sas apagorevei na ekfrazete tin apopsi sas.

Afou aporriptete tin omospondia ws lysi, nomizw den eprepe na ypostiriksete Tasso Papadopoulo, alla na thesete tin diki sas ypopsifiotita enwpion tou laou. H mipws o T.Papadopoulos itan ki aftos anti-omosposndiakos? Epeidi alla diakiritte proeklogika. ("epidiwkoume lysi D.D.O")

Kyrie Koutsou,

tha ithela ean einai efikto, na mas eksigisete epitelous poia einai h "dikaih", "viwsimi", "evrwpaiki", kai "leitourgiki" lysi pou epikaleiste tosa xronia.

Gia poia "Evrwpaiki lysi" milate, tin stigmi pou h E.E ypostirikse to Sxedio Anan? Pia "Evrwpaiki lysi" epikaloumaste ti stigmi pou h Tourkia einai se entaksiaki poreia? (syn oi dilwseis Oli Ren). Pws mboroume na epikaloumaste psifismata twn H.E tin stigmi pou h Tourkia einai melos tou Symvouliou Asfaleias?

Me poious tha diapragmateftoume to Eniaio kratos? Perasan idi 35 xronia, na perimenoume alla 50?

Elpizete oti tha kathisete tin Tourkia sto eidwlio tou katigoroumenou? Ean nai, pws, kai giati den to exei kataferei kaneis mexri twra?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου

Ο Χριστόφιας εξελέγει σε προεδρικό πολίτευμα όπου για να λειτούργησει σωστά αφού δεν εξελέγει απο τον πρώτο γύρο απαιτόνταν συνεργασίες.

Οι συνεργασίες των κομμάτων πόσοσαν το ποσοστό που τον εξέλεξε και αυτό δεν ανήκει μόνο στο ακέλ.

Πέραν τούτου είναι πρόεδρος όλων των Κυπρίων και όχι μόνον των ακελίκων και οφείλει να δρά σεβόμενος όλους τους πολίτες και όχι αναλόγως κομματικής αρεσκείας. Μην ξεχνάς ότι οι επικρίσεις που δέχεται απο συγκυβερνών κόμματα προέρχοντε απο κομμάτι της πίττας του 54% που επικαλέστηκες.

nikos koutsou είπε...

Ευχαριστούμε την κριτική της ειδησεογραφικής πύλης Offsite.
Σίγουρα η αμεσότητα και η οικειότητα ήταν και είναι μια από τις βασικές επιδιώξεις του blog για να μπορεί να επιτυγχάνεται πραγματικός διάλογος.
Θα προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε και στην πράξη.

η ομάδα διαχείρισης του blog.

Ανώνυμος είπε...

"Μην ξεχνάς ότι οι επικρίσεις που δέχεται απο συγκυβερνών κόμματα προέρχοντε απο κομμάτι της πίττας του 54% που επικαλέστηκες."

Opws episis den ksexnw oti ena 30% twn psifwn tou "OXI" proerxete apo psifous tis Aristeras.

Gia ta ypoloipa pou eipes symfwnw.

Ανώνυμος είπε...

Άρα συμφωνούμε ότι αυτούς πρέπει να σεβαστεί όπως και τους υπόλοιπους γιατί στις προεκλογικές δεσμεύσεις δεν είναι με τα τωρινά που λαμβάνουν χώρα που προτάχθηκαν για να αποσπάσει την ψήφο τους

Ανώνυμος είπε...

Nomizw oti sevete tous ypoloipous, gi afto kai ena megalo pososto, symfwna me tis dimoskopiseis, egkrinei tous xeirismous tou.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσκοπήσεις όπως αυτές που έδειξαν οτι πέραν του 70% δεν γνωρίζουν τι εστί ΔΔΟ Ομοσπονδία
ή όπως αυτές τισ μετεκλογικές πρό

των συλλήψεων στις παρελάσεις
της προσπάθειας παραγραφής της ιστορίας
Της κομματικοποίησης της παιδείας
Τις συζητήσεις για κατάργηση των παρελάσεων
Πριν το ξεσπάθωμα του ταλατ?
Πριν το χαρβάλωμα της Ε.Φ
Πρίν της αντίδρασης μελών της αντιπολίτευσης που κρατούσε σιγή ιχθύως?

Η μήπως αυτής με την μεγάλη πτώση
του στα περι εξωτερικής πολιτική ου αντ1 που ήταν η πιο πρόσφατη

Κάπου έχει παρεκτραπεί λόγω κομματικών πόθων και από ότι φαίνεται φανερώθηκαν οι προθέσεις που δεν αρέσουν στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Tote akyro apotelesma tou sxediou Anan, afou ena 70% den gnwrizeiti katapsifise to 2004, diladi tin VASI kai tin OUSIA ths lysis tou Kypriakou (D.D.O).


anaferomai se simerini dimoskopisi tis NOVERNA pou dimosievete stin efimerida pou gia kapoious "eksipiretei ta Amerikanika symferonta" (Politis)

Ανώνυμος είπε...

Εκεί σκέφτου ότι ό λαός έμαθε μόνο ορισμένες πτυχές που ήταν καταστροφικότατες , ακόμα που είσαι να μάθει τι θα υποστεί με τους αριστοτεχνικούς χειρισμούς ανελέητης παραχώρησης συμβιβασμών καλού κλίματος..

Και το εμπάρκο δηλώσεων τι ειρωνεία και αυτή είμαι σίγουρος ότι ήταν συμφωνία και των 2..

Ρίχτε και άλλη λάσπη