Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Κάπνισμα: Πρώτα στο σπίτι μας...

Φίλε επισκέπτη,

Το ζήτημα του καπνίσματος και συγκεκριμένα η ασάφεια στην νομοθεσία και η αποσαφήνισή της, είναι κάτι το οποίο με απασχολεί έντονα στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών συζητήσεων και επιτροπών.

Σε μια πρόσφατή μου δήλωση στην εφημερίδα ‘Σημερινή’, δήλωσα ότι αν δεν λύσει το πρόβλημα στο σπίτι της η Βουλή, εφαρμόζοντας το νόμο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί εκτός.

Να πληροφορήσω ότι υπάρχει σχετική απόφαση της Βουλής με την οποία ενός του Κτιρίου της Βουλής απαγορεύεται το κάπνισμα και ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν κάποιοι ειδικοί χώροι αποκλειστικά για καπνιστές.

Θα ήθελα να μάθω για τις δικές σας απόψεις για το ζήτημα.

Σας ευχαριστώ,

Νίκος Κουτσού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Διαχωρισμός Κέντρων αναψυχής για καπνιστές και μη ώστε να εισέρχοντε με τη θέληση οι παθητικοί καπνιστές αν γουστάρουν και οι καπνιστές αν γουστάρουν να καπνίζουν να αποφεύγουν τέτοια κέντρα αλλιώς να εισέρχοντε αποδέχοντας την υπόδειξη.

. κανείς δεν μπορεί να διασκεδάσει χωρίς τους καπνιστές και τους μη καπνιστές ενωμένους χάριν του ποσοστού των καπνιστών που αποτελούν μέρος σχεδόν κάθε παρέας/

Αυτούς θα καταφέρουν απλά να τους διασκορπίσουν σε διάφορα σπίτια,πάρκα κλπ και η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεκτη και οι μικρομεσαίους επιχειρήσεις της γνωστής κατηγορίας θα φυτοζωούν.

Ο Διασκορπισμός της μάζας και η μεταφορά της διασκέδασης σημάνει την μεταφορά ηχορύπανσης και φασαρίας σε περισσότερα και μη ελεγχόμενα μέρη.

- Περισσότερη κατανάλωση αλκοόλ εντός οικίας η σε δημόσιους χώρους βλέπε γήπεδα,πάρκα απόμερα μέρη και σε συνδυασμό με τα ασφυκτικά μέτρα του ελέγχου αλκοόλης βλέπω την κατάσταση να οδηγείτε σε μικρή αναρχία που θα επιβαρύνει τους πολίτες ...

Η Αστυνομία ενώ τους είχε μαζεμένους σε διάφορους τόπους θα έχει να τα βάλει με διασκορπισμένες μονάδες και μετά τΗ νέα νομοθεσία τι θα ψηφιστεί: η απαγόρευση συγκέντρωσης σε σπίτια :

Ανώνυμος είπε...

Μελέτες έχουν δείξει πως εθισμός στην νικοτίνη είναι προμύνημα χρήσης ναρκωτικών. Τα σχολεία έχουν γίνει κέντρα καπνισματος. Το κράτος θα πρέπει να χρεώνει τα πραγματικά κόστα ιατροφαρκευτικής περίθαλψης στους καπνιστές όσο αφορά καρδιοπάθειες, καρκίνο του λάρυγγος, οισοφάγου, πνευμόνων, διαβητικούς και αρτηριακής πίεσης.
Ο πρόεδρος της βουλής θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του μετά τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την προτεινόμενη νομοθεσία για το καπνισμα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΣΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ.ΚΟ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Αρκετές απαγορεύσεις έχει επιβάλλει το αυταρχικό καθεστώς Χριστόφια, δεν χρειαζόμαστε κι άλλες απ' την βουλή.

Υποστηρίζω την επιλογή των καταστηματαρχών για το ποιους θα εξυπηρετούν, αποδέχομαι (αν και διαφωνώ) τον χωρισμό καταστημάτων αλλά απορρίπτω την πλήρη απαγόρευση.

Θυμάμαι δε, δύο ευρωπαϊκά παραδείγματα που δείχνουν την γελοιότητα της επιβολής των νόμων κατά του καπνίσματος. Το πρόσφατο Ολλανδικό όπου επιβάλλονται ποινές για όσους βάζουν στο χόρτο τους και καπνό, αφού το μεν χασίσι επιτρέπεται, το δε κάπνισμα όχι. Και το προγενέστερο Βρετανικό (που πιθανώς ισχύει ακόμα), όπου ουσιαστικά ανήλικοι επιτρεπόταν να έχουν ομοφυλοφυλικές σεξουαλικές σχέσεις αλλά απαγορευόταν να κάνουν και ένα τσιγάρο μετά...