Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Ο Νίκος Κουτσού για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού, σε δηλώσεις του στα Μέσα, δήλωσε ότι, οι πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις αποδεικνύουν ότι η Τουρκία, μεταξύ Κύπρου και Ευρώπης, επιλέγει την Κύπρο χωρίς να υπολογίζει τις πιθανές συνέπειες που θα έχουν αυτές οι προκλήσεις στην ενταξιακή της πορεία.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου επεσήμανε, πως αυτό είναι κάτι το οποίο "πρέπει να μας προβληματίσει" όπως είπε, με στόχο "και να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα αλλά και για να αντικαταστήσουμε μια βασική παράμετρο της πολιτικής μας ότι απλά και μόνο η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε το Κυπριακό".

Πρόσθεσε πως η Τουρκία γνωρίζει ότι "η πλήρης ένταξη που επιδιώκει είναι σχεδόν άπιαστο όνειρο" γι' αυτό και προκαλεί επιδιώκοντας να κερδίσει οφέλη "έστω και αν θα έχει οποιεσδήποτε ζημιές στην ενταξιακή της πορεία".

Τόνισε ότι αυτή η διαπίστωση "ανατρέπει την επίσημη πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας που επιμένουν στην προώθηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας".
Επισήμανε επίσης, την αντίθεση στις θέσεις Ταλάτ, που διεκδικεί για το ψευδοκράτος, μέρος της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κατοχικής Τουρκίας που δεν αναγνωρίζει ότι η Κύπρος έχει υφαλοκρηπίδα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oso tha sinexizonte oi erevnes stin ifalokripida mas afta tha exoume apo tous tourkous. opws akrivws kai stin periptwsi tou aigaiou. To thema ine na anazwogonithi i idea tou eniaiou amintikou dogmatos...

Ανώνυμος είπε...

Για τον ίδιο λόγο μπήκα, βλέπω με πρόλαβε ο προηγούμενος.

Κύριε Κουτσού, ο Υποδιοικητής της ΚΥΠ προφανώς ψεύδεται με τα όσα είπε στην Βουλή.

(α) Είναι προφανές ότι η παρακολούθηση της ΚΥΠ είναι πολιτική απόφαση. Στο παρελθόν τέτοιες κινητοποιήσεις από την υπηρεσία ήταν μεμονωμένες (χαρακτηριστικά η τελευταία σημαντική και φανερή παρουσία τους που θυμάμαι σε εκδηλώσεις ήταν το 2000), τώρα είναι συνεχής.
(β) Στις συγκεντρώσεις των αυτόνομων φοιτητικών και μαθητικών παρατάξεων η παρουσία τους είναι μεγάλη, πέραν των 5 μυστικών και μη όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, οι οποίοι φωτογραφίζουν συνεχώς παρά το ότι δεν υπάρχουν ούτε επεισόδια ούτε κίνδυνος επεισοδίων.
(γ) Έχουν γίνει καταγγελίες για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και υπάρχει σωρεία πληροφοριών για παρακολουθήσεις ιστολογίων και άλλων διαδικτυακών χώρων.

Η εξέταση της βουλής ήταν επιδερμική αφού ασχολήθηκε μόνο με την φωτογράφηση της εκδήλωσης του Ευρω.Κο από ένα μέλος της ΚΥΠ, στην οποία ούτως ή άλλως ήμασταν λίγα άτομα, και ακόμα λιγότεροι όσοι από εμάς ενδιέφεραν τον μυστικό (λόγω εμφάνισης και ηλικίας). Καμία προστασία δεν δίνεται και κανένας έλεγχος δεν γίνεται για τις φωτογραφήσεις στις μαζικές φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις. Αντίθετα, στάσεις όπως αυτή του ΔΗΚΟ που "σημείωσε την υπόσχεση.. ότι δεν θα φωτογραφίζονται ανοικτές συγκεντρώσεις ΚΟΜΜΑΤΩΝ" δείχνουν την αδιαφορία της βουλής απέναντι στην παραβίαση των δικαιωμάτων άλλων πολιτών και το σημερινό έλλειμμα δημοκρατίας.

sxiz

Ανώνυμος είπε...

Θα υπάρξει απάντηση:

nikos koutsou είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

για το θέμα της ΚΥΠ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα, καταδίκασε τις ενέργειες αυτές από την πρώτη στιγμή με σχετικές ανακοινώσεις τύπου.

Σας παραπέμπω στην σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών από τον Δημήτρη Συλλούρση καθώς και στις τοποθετήσεις του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

N.K.

nikos koutsou είπε...

Έχει διαγραφεί σχόλιο προηγούμενου ανώνυμου φίλου όπως έχει ζητήσει.

Παρακαλούμε για σχόλια που δεν επιθυμείται να δημοσιεύονται όπως αποστέλλονται στο email:

nkoutsou@parliament.cy

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΚΕΛ εχει μια διαστρεβλωμενη αποψη περι ανθρωπινων δκαιωμαυων.Ποτε δεν μετανιωσε για την συνεργασια με στυγνα κοννοθνιστικα καθεστωτα και τους ηγετες τους(Honeger,Tsausheskou,Castro)οποταν με χαρακτηριστικη ευκολια θεωρουν τα ανθρωπινα δικαιωματα εκ προοιμιου ορθως και θεσμικως οτι πρεπει να ειναι μη ευρωπαικα.50000 ετουλαχιστων εποικοι,εκ περιτροπης προεδτια,διαχωρισμος τ/κ και ε/κ με βαση φυλετικα κριτηριαειναι μονο μερικα δειγματα του πως αντιλαμβανονται τα ανθρωπινα δικαιωματα

Ανώνυμος είπε...

η υποθεση κιτα ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου απο κατω η πραγματικη σαπιλα βρωμαει και η κυβερνηση προσπαθει να την κουκκουλωσει Κ.Κουτσου αγωνιστειτε να τους ξεμπροστιασετε και ο λαος εναι μαζι σας