Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Για την παράνομη μονομερή ανακηρυξη 'ανεξάρτητου κράτους' στα κατεχόμενα

Καταδικάζουμε την παράνομη ανακήρυξη του

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού καταδικάζει για ακόμη μια φορά την παράνομη και παράλογη ανακήρυξη του κατοχικού ψευδοκράτους και θεωρεί ότι αυτή αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην αλυσίδα των διχοτομικών ενεργειών που επιχειρεί η Τουρκία στην Κύπρο.
Αυτές οι διχοτομικές ενέργειες που συνεχίζονται μέχρι σήμερα θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς η διακηρυγμένη πρόθεση της Άγκυρας είναι η παρθενογένεση ενός νέου συνεταιριστικού μορφώματος, που θα αποτελείται από δύο εθνικά ομοιογενή κρατίδια ισότιμου καθεστώτος, τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους με μια χαλαρή σχέση.
Το Ευρωπαϊκό Κόμμα εκτιμά ότι μέσα από τις απευθείας διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη όχι μόνο δεν διαφαίνονται προοπτικές επίλυσης του κυπριακού αλλά στην πραγματικότητα οδηγούμαστε σε μια διαδικασία αυτοπαγίδευσης της πλευράς μας σε σχεδιασμούς που παρακάμπτουν τόσο τις αρχές για λειτουργική και βιώσιμη λύση όσο και την ουσία του προβλήματος.
Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αποτέλεσμα επιβάλλεται το πολυδιαφημιζόμενο διεθνές ενδιαφέρον, οι κοπιώδεις ζυμώσεις και διεργασίες από το διεθνή παράγοντα να εστιαστούν προς την κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας.
Η πλευρά μας οφείλει να παραμείνει προσηλωμένη σε αρχές και να πείσει ότι το δημοκρατικό, λειτουργικό, εύπορο και σύγχρονο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορεί να αποτελέσει το σταθερό θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης πατρίδας, που θα εδραιώνει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις αρχές και τις αξίες που αποτελούν θεμελίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα εγγυάται την ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και όλων των Κυπρίων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

makari na gianis

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να αποκτήσεις πολιτισμό λόγου και άποψη πρώτε σχολιαστή του κειμένου και πέραν της ειρωνείας να αντικρούεις με επιχειρήματα.

Εκτός και αν δεν θα μαθαίνουν αυτά στις κατασκηνώσεις

Ανώνυμος είπε...

pou sou nefkw pou paeis.

Ανώνυμος είπε...

Πέραν των αερολογιών κάτι συγκεκριμένο ;

Ανώνυμος είπε...

Kyrie Koutsou

ypostiriksate ypopsifio (T.P) pou ypograpse symfwnia pou pronoei lysi D.D.O ? (8h Iouliou)

Akousa xthes oti eisaste enantia stin lysi D.D.O !


file apo panw...gia aerologies:
nkoutsou.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να ωριμάσεις και να μπόρεις να συμμετάσχεις σε συζήτηση, εδω θα είμαστε. Παιδαριώδης ερωτήματα, ούτε καν τα αυτονόητα δεν μπορείς να αντιληφθείς.

Στις κατασκηνώσεις της εδόν δεν θα διδάσκουν διάλογο απο ότι βλέπω. μάλλον αυτοί μιλούν και εσείς ακούτε.Νά΄σαι εδώ λοιπόν να μην μπορείς να αρθρώσεις η να γράψεις λέξη στα Ελληνικά .