Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας

καταδικάζω απερίφραστα την πρωτοφανή ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό που σημειώθηκε την Πέμπτη 18/12/08 στο Γυμνάσιο Σταυρού Στροβόλου σε βάρος της 14χρονης Μαργαρίτας Ντούκου από το Σουδάν μετά από αγώνα πετόσφαιρας.

Τέτοιες βίαιες και ρατσιστικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται, και πρέπει να τύχουν της ανάλογης αντιμετώπισης τόσο από την Πολιτεία όσο και από την κοινωνία, που οφείλουν να λάβουν άμεσα τα δέοντα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά τέτοια φαινόμενα, αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί και η νεανική παραβατικότητα που ταλανίζει την Παιδεία και την κοινωνία.

Επιπρόσθετα, αποτελεί χρέος τόσο της Παιδείας όσο και της κοινωνίας γενικότερα, να καλλιεργήσουν στους Νέους το πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, καθώς επίσης του σεβασμού και της εκτίμησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

niko mou den ine zitima nomwn kai kanonismwn. ine zitima koinwnikis sinidisis kai koinwnikis diapaidagwgisis tin opoia o neokiprios den diatheti.

Neokrewn