Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Απάντηση Νίκου Κουτσού στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου

Απαντώντας στην χθεσινή δήλωσή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο κ. Κουτσού τόνισε, ότι αυτή η Κυβέρνηση διεκδικεί βραβείο εφευρετικότητας και αντιφατικότητας.

Αφού από την μια μας λέει, ότι δεν υπάρχει θέμα περιορισμών για τις Ε/Κ περιουσίες στα κατεχόμενα και από την άλλη ο μεν Υπουργός Εσωτερικών ανακαλεί την προηγούμενη του Εγκύκλιο για περιορισμούς, η δε Κυβέρνηση τον Προέδρου Χριστόφια κατά τον ισχυρισμό του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ασχολείται με πολλή μεγάλη σοβαρότητα για το θέμα.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε πως μια Κυβέρνηση, ασχολείται με τόση σοβαρότητα για ένα ανύπαρκτο θέμα.

Έχουμε ρωτήσει τον Αρμόδιο Υπουργό, τόσο ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων στην Βουλή, όσο και δημόσια, χωρίς να πάρουμε απάντηση για τα εξής ερωτήματα:

Γιατί σε αυτήν την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, όπου τίθεται το περιουσιακό στο τραπέζι, η Κυβέρνηση ανακινεί το θέμα

Αν έχουν κάνει μελέτες για το τι σημαίνει η ύπαρξη της κατοχής και η απόφαση κατάπαυσης του πυρός που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Αύγουστο του 1974 στις περιουσίες στην κατεχόμενη περιοχή

Εάν θα απαγορεύσουν ή όχι και τις πωλήσεις προς Τ/Κ και ξένους, αφού με βάση το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, δεν μπορεί ένα δικαίωμα να ασκείτε με βάση την φυλετική προέλευση οποιουδήποτε ευρωπαίου πολίτη

Πως θα προστατεύουν τους πρόσφυγες από τα νύχια των επιτηδείων που εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των προσφύγων, θα επιδιώξουν να τα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές, όπως ήδη έχει γίνει

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, δεν κάνει αντιπολίτευση χάριν της αντιπολίτευσης, αλλά κριτική στις αντιφατικές και λανθασμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης Χριστόφια, με ταυτόχρονες συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, δεν διαφωνήσαμε απλώς με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, αλλά και καταθέσαμε 2 συγκεκριμένες προτάσεις.

Να υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση η πρόταση μας για μεταφορά συντελεστή δόμησης από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές

Να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε δημιουργία Δημόσιας Εταιρείας, στην οποία να συμμετέχουν όσοι πρόσφυγες επιθυμούν, καταθέτοντας την αξία της περιουσίας τους και παίρνοντας μετοχές από αυτή την Δημόσια Εταιρεία. Με τις μετοχές, να μπορούν να δανείζονται με βάση τις ανάγκες που ο καθένας έχει.

Αντί λοιπόν να δαιμονοποιεί και να ψάχνει τρόπους να αποφύγει την δημόσια κριτική και τον διάλογο, ας απαντήσει η Κυβέρνηση και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε συγκεκριμένα ερωτήματα και σε ξεκάθαρες εισηγήσεις που δημόσια διατυπώνουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μας εκπλήσσει η πολιτική Χριστόφια.Ο άνθρωπος είναι συνεπής.Τσιμεντώνει το ναι.Γιά να το πετύχει πρέπει να καταστρέψει η να γελοιοποιήσει τις φωνές που αντιστέκονται.Η Χαραυγή,ο Πολίτης καί η ''Αλήθεια'' παρά το πλευρό του.

Unknown είπε...

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς.
Σήμερα κάποια κόμματα για να μπορούν να νέμονται από την πίττα της εξουσίας έρπουν σαν σαλιγκάρια στον κήπο του προεδρικού.
Τα δε κρατς κρούτς που ακούγονται κάθε φορά που ο κ. Χριστόφιας βγαίνει περίπατο στον κήπο του δεν είναι τα κόκαλα του που τρίζουν. Είναι οι ίδιοι που σκάνε κάτω από τις σόλες των παλαιότερων υποδημάτων του.