Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ιατρική Σχολή

Συμφωνείται με την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;

Ποιά πιστεύετε θα είναι τα πλεονεκτήματα για την Κύπρο από την ίδρυση
Ιατρικής Σχολής και παράλληλα ποιές υποδομές θα πρέπει να αναπτυχθούν για τη
σωστή λειτουργία της;

2 σχόλια:

Ίδας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.
Καιρός ήταν να δημιουργηθεί και στην Κύπρο Ιατρική Πανεπιστημιακή Σχολή που θα μαζέψει καθηγητές ιατρικής, θα κάνει έρευνα και θα ανεβάσει ακόμα πιο πολύ το επίπεδο της ιατρικής στην Κύπρο.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχει αυτό είναι η πλήρης στήριξη του Πανεπιστημίου Κύπρου που θα φιλοξενήσει την Σχολή και η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ως Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα απ' όλα πρέπει να στηριχθεί πάνω στους Κύπριους γιατρούς.

Πάμπολλοι Κύπριοι διαπρέπουν στο εξωτερικό σε θέματα ιατρικής. Και ας μην ξεχνούμε ότι ιατρική δεν σημαίνει μόνο γιατρούς αλλά και άλλες επιστήμες όπως βιοχημεία, βιοστατιστική, φυσική κτλ.

Αν θέλουμε μια σωστή ιατρική σχολή με υποδομή τότε πρέπει να δούμε σφαιρικά το τί χρειαζόμαστε για να πετύχει.

Επίσης η εγκύκλειος πρέπει να αναπτύσσει την κοινωνικότητα του ατόμου μιας και η ιατρική δεν βρίσκεται στα βιβλία αλλά στην πρακτική. Δεν πρέπει να είναι εξ΄ολοκλήρου στηριγμένη στα βιβλία αλλά πρέπει να έχει ισάξιες ώρες σε εφημερίες και πρακτικών μαθημάτων από τον πρώτο χρόνο.

Επίσης θα ήταν καλό να μην στηριζόταν η εισδοχή των φοιτητών μόνο στο τελικό βαθμό αλλά και σε ένα "assessment day" που θα 'βαθμολογεί' την ικανότητα των μαθητών να λειτουργούν σε ομάδες, να σκέφτονται συλλογικά και να παίρνουν γρήγορες σωστές αποφάσεις.