Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Όχι στη δικαίωση της κρατικής τρομοκρατίας

Η αθώωση των 10 βασανιστών αστυνομικών που ξυλοκόπησαν τους δυο φοιτητές το Δεκέμβρη του 2005 έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της κυπριακής κοινωνίας.

Η δίκαιη κοινωνία, το κράτος δικαίου και των πολιτών, η δημοκρατία πλήγηκαν ανεπανόρθωτα από τους ίδιους τους θεσμούς. Ποιά είναι η δική σου γνώμη;

Ν.Κ.

Έκτακτοι

Σε δηλώσεις του σήμερα στην Βουλή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού δήλωσε για το θέμα των εκτάκτων ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να φέρει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πλήρη πρόταση. Δεν είναι λογικό, τόνισε, από τη μια να μας λένε ότι παρατηρείται μείωση των έργων και από την άλλη να προσπαθούν να μας πείσουν για την ανάκγη πρόσληψης εκτάκτων.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει, κατέληξε, είναι να μας αποδείξουν ότι η ενδεχόμενη πρόσληψη εκτάκτων θα σημαίνει ταυτόχρονα και αύξηση της παραγωγικότητας της δημόσιας υπηρεσίας.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ιατρική Σχολή

Συμφωνείται με την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;

Ποιά πιστεύετε θα είναι τα πλεονεκτήματα για την Κύπρο από την ίδρυση
Ιατρικής Σχολής και παράλληλα ποιές υποδομές θα πρέπει να αναπτυχθούν για τη
σωστή λειτουργία της;

Ελληνική κληρονομιά

Το Αφγανιστάν απαιτεί την Ελληνική του κληρονομιά που κατέστρεψαν
οι μουλάδες της USAID

Αναδημοσίευση από blog

“Έχουμε το μεγαλύτερο Ελληνικό θέατρο στον κόσμο μετά την Επίδαυρο”Δηλώνει με σθένος ο Αφγανός καθηγητής Χαρζί. Καταστράφηκε και αυτό μαζί με όλα τα μνημεία μας από τους Μουτζαχεντίν και τους Ταλιμπάν. Τώρα θέλουμε τη βοήθεια των πολιτισμένων χωρών για να μαζέψουμε ότι απέμεινε.Πραγματικά σ’ αυτές τις φράσεις κρύβεται όλη η αλήθεια για τον ξεριζωμό του Ελληνικού παρελθόντος που οι Αφγανοί θεωρούν εθνική τους κληρονομιά. Η USAID διέθεσε πακτωλούς χρημάτων για να μεταλλάξει το πολιτισμικό υπόβαθρο των Αφγανών. Να ξεριζώσει την “Σοβιετική παιδεία” και να φτιάξει φυτώρια μουτζαχεντίν σε Ισλαμικά σχολεία στα σύνορα με το Πακιστάν όπου οι Αφγανοί προσερχόντουσαν για να αποκτήσουν ψωμί και μίσος. Απάνθρωποι μουλάδες αναλάμβαναν την προπαγάνδα της Σαρίας και τα μιαρά Σοβιετικά βιβλία γινόντουσαν ιερά αναγνώσματα όπου τα παιδιά (μόνο τα αγόρια βέβαια), μάθαιναν να μετρούν όχι με προβατάκια αλλά με βόμβες στα αναγνωστικά τους για να πολεμήσουν τους απίστους. Η ίδια η USAID που τώρα χρηματοδοτεί τα εκπαιδευτικά βιβλία της Κύπρου για να συμφιλιώσει τις δύο κοινότητες!!....

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/03/usaid.html

Διαβάστε επίσης: Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα: Οι τρομερές καταγγελίες για τη USAID http://projects.publicintegrity.org/WOW/bio.aspx?act=pro&ddlC=61

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥ: Έχουμε το ψηλότερο στεγαστικό επιτόκιο στην Ευρώπη

O αναπληρωτής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κουτσού σχολίασε σήμερα τις εξελίξεις με τα επιτόκια και την ακρίβεια:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιανουαρίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μόλις δημοσιοποιήθηκαν, στην Κύπρο έχουμε το ψηλότερο στεγαστικό επιτόκιο στην ευρωζώνη, περισσότερο από 2% υψηλότερο του μέσου όρου των 16 χωρών, καθώς και το ψηλότερο επιτόκιο στην ευρωζώνη για επιχειρηματικά δάνεια. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη βούληση ή δεν βρήκε τρόπους να υποχρεώσει τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια. Εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου με την οποία θα τεθεί φραγμός στην ανεξέλεγκτη πορεία των επιτοκίων στον τόπο μας».

Αναφορικά με την ακρίβεια, ο κ. Κουτσού ανέφερε: «Μπορεί ο γενικός πληθωρισμός να μην είναι υψηλός, αλλά τιμές σε αγαθά πρώτης ανάγκης όπως είναι π.χ. το γάλα, το ψωμία και τα καύσιμα είναι τόσο ψηλές ώστε να επηρεάζουν τις χαμηλές έως μεσαίες εισοδηματικές τάξεις δυσανάλογα αρνητικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτές οι τάξεις αισθάνονται την ακρίβεια στο πετσί τους. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απλώς χωρίς να παρεμβαίνει προφασιζόμενη ότι δεν μπορεί να πράξει τούτο. Ουδέν αναληθέστερον. Υπάρχουν τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει, όπως είναι τα διατάγματα και οι παρεμβάσεις της ΕΠΑ, αν βέβαια, διαθέτει τη βούληση, που είναι αμφίβολο. Όταν ο αρμόδιος υπηρεσιακός κ. Κασίνης καταδεικνύει το πρόβλημα, διερωτόμαστε γιατί η κυβέρνηση παραμένει ουδέτερη.

Κοινοβουλευτικό Γραφείο